• Időjárás Zakyn

  • Szállás keresés

    Search Hotels

    Check-in date
    Check-out date
  • Utazás

  • A sziget

Kék-Barlangok

 

 

A Kék-Barlangok (Blue Caves) Zakynthos sziget második jelképe. Rendkívül népszerű hely, hiszen szemet gyönyörködtetően kristálytiszta és a szó legszorosabb értelmében tengerkék itt a víz, a barlangokról nem is beszélve. A sziget észak-nyugati részén található barlangokhoz kölcsönzött motorcsónakkal lehet eljutni, vagy pedig a fakultatív programokat nyújtó office-ok által ideszervezett utak során. Az egész napos hajókirándulás is érinti természetesen e helyszínt, amely során legtöbbször itt van a csobbanóhelyek egyike.


A búvárok által is kedvelt Kék-Barlangok Agios Nikolaostól a Skinari Barlangig húzódnak. Ahogyan a tengervíz a sziklákra csapódik a barlangokban, még inkább láthatóvá válik a víz kéksége. Olyan nagy üregek vannak itt, hogy nem csak a kisebb motorcsónakok, és a néhány 10 fős hajók, hanem a Delfini nevű hajóval is be szoktak menni a barlangokba, amin az egész napos sziget körüli kirándulást élvezhetjük.

Szárazföldi járművel is megközelíthetőek a barlangok, hiszen több helyen is le lehet sétálni a tengerig, általában a fentebb történő parkolást követően jó néhány lépcsőn át. Ezek a “partszakaszok” nem igazán ideálisak napozásra, hiszen nincsen kiépült, homokos beach, hanem sziklás és kicsi szakaszokon tudunk a tengerbe csobbanni. Azonban a barlangokban való fürdőzés leírhatatlan élménye feledteti a civilizáció hiányát.

Szervezett utazások Zakynthosra – Invia.hu

Print Friendly